FAIRCHAIN KOFFIE OP JOUW KANTOOR?

Ik kom graag langs voor een tasting!

Zijn jullie opzoek naar goede kantoor koffie? Drop je info en Roos komt persoonlijk langs voor een gratis tasting op kantoor of wij sturen een proefpakket op. Heb je een vraag over een bestelling neem dan persoonlijk contact met ons op via: b2b@moyeecoffee.com 

​​

BEZOEKADRES

 • Moyee Coffee
 • Elementenstraat 10
 • 1014 AR Amsterdam

 • BEDRIJFSGEGEVENS


 • Kvk nummer:  61730556
 • BTW nummer:  NL854465261B01
 • IBAN nummer:  NL65 RABO 0118 2472 20
 • BIC code:  RABONL2U

 • NEEM CONTACT MET ONS OP


  T:  +31 (0)20 737 2295 

  M: b2b@moyeecoffee.com

  Liever dat wij contact opnemen? Vul het formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.


FAQ

Fairchain is een echte productie-consumptie relatie tussen de lokale ondernemers en de consument. Zo’n 98% van de toegevoegde waarde van jouw kopje koffie verdwijnt in de zakken van multinationals. In plaats van ongebrande groene bonen te exporteren, en daarmee ook de toegevoegde waarde, brandt FairChain de bonen lokaal en exporteren wij deze bonen. Hierdoor zorgen we ervoor dat meer toegevoegde waarde in het koffieproducerende land blijft. Deze eenvoudige verschuiving in de koffieketen verbetert het leven van miljoenen mensen op een radicale en positieve manier. Jij wint met geweldige koffie voor een normale prijs en de lokale ondernemers winnen met een grotere opbrengst. Koffie wint, wereldwijd. Meer weten? Klik dan hier

Wat is het verschil tussen Fairtrade en Fairchain?

Fairtrade koffie is een respectabel idee, wat lokale ondernemers van een minimumprijs verzekert in ruil voor het groeien en exporteren van ongebrande koffiebonnen naar koffiedrinkende landen. Het is een goede eerste stap, maar het impact hiervan is minder dan we gehoopt hadden. Het dringt armoede terug op een zeer bescheiden schaal. Het is tijd om grootser te denken, om dingen radicaal te veranderen. Wij noemen deze nieuwe manier van denken FairChain. We zijn een 50/50 onderneming, wat inhoudt dat Moyee en de ondernemers ieder de helft bezitten. De ondernemers zorgen voor het branden en Moyee voor de verkoop. Het is een echte productie-consumptie relatie.

Wat zijn de verschillen in de koffie smaken?

We hebben koffies uit Ethiopie (Single en Double) en Kenia (Triple en Dark roast), ze variëren allemaal heel erg qua smaak. Klik hier (link naar koffies) voor de smaakprofielen van onze bonen. Klik hier voor de smaakprofielen.

Ik heb een andere verpakking gekregen! Klopt dit?

No worries! We gaan inderdaad over op nieuwe verpakkingen. We willen natuurlijk niet verspillen, dus hebben ervoor gekozen om ook nog de verpakkingen die we nog te gebruiken. Dit leidt er wel toe dat een deel van onze super lekkere koffie in oude zakken geleverd wordt en een deel in nieuwe zakken. Het is verder helemaal dezelfde koffie en oplage! Limu = Single Origin, Two to Tango = Double Blend, Triple Play = Triple Plent, Dark Side = Dark Roast.

Ik wil andere koffie proeven, kan dat ook?

Ja natuurlijk! We hebben verschillende koffies, van fruitige en frisse koffies tot de strafste bakken, voor ieder wat wils! Stuur ons (b2b@moyeecoffee.com) een mailtje en wij nemen contact met je op.

Wat voor andere producten hebben jullie?

 Naast heerlijke, FairChain koffie willen we onze partners natuurlijk ook op andere vlakken ontzorgen. Daarom bieden wij ook andere producten aan (en als het ff kan, ecologisch verantwoord) Je kan onder andere ook thee, suiker, melk, cacaopoeder, roerstaafjes, honingsticks en to-go bekers bestellen. En om te zorgen dat jullie machines goed blijven draaien, bieden we natuurlijk ook filters en reinigingsmiddelen aan.

Ik wil een nieuwe machine aanschaffen, hoe moet dat?

Eindelijk toe aan een nieuwe machine? Heerlijk! Voor horeca stuur Bart een mailtje (bart@moyeecoffee.com), voor bedrijven moet je bij Juliette zijn (juliette@moyeecoffee.com. Zij zijn onze koffiemachine-experts en helpen jou met het selecteren voor de machine die het beste bij jou past.

Kunnen we een machine bij jullie huren?

Een machine voor een event huren kan, mits ze niet al verhuurd zijn. Check dit even door een mail naar b2b@moyeecoffee.com te sturen om een aanvraag te doen. Helpen wij je verder om een onvergetelijk event neer te zetten!

Sluiten jullie ook onderhoudscontracten af?

Je kan via ons de koffiemachine inkopen, en natuurlijk de koffie. Onderhoudscontracten sluit je via onze partners Jura of Twin af. Contact ons vooral even we hier even bij moeten helpen.

Waar kan ik reinigingsspullen kopen?

Reinigingsspullen kan je via ons bestellen. Bestel het samen met de koffie, dan zijn de verzendkosten gratis!

Wat houdt de reiniging van een koffiemachine in?

Om te zorgen dat je machine zo lang mogelijk mee gaat en om te kunnen genieten van de lekkerste koffies, moet je je machine regelmatig reinigen. Dit houdt het volgende in: 1. Reinigingspil: ongeveer eens in de twee weken moet je je apparaat reinigen. Dit duurt ongeveer 20 minuten, dus kan je het beste aan het einde van de dag doen. 2. Filter: eens in de twee maanden moet je je filter vervangen (ontkalken hoeft niet als je een filter gebruikt). 3. Melkreiniging: dit moet dagelijks gebeuren! Een uitgebreide uitleg met stap-voor-stap uitleg staat in de handleiding.

Komen jullie direct als de machine kapot gaat?

Heb je een Jura machine, dan kun je de Jura helpdesk (079- 330 0790) bellen en kunnen zij je verder helpen. Het kan zijn dat je garantie is verlopen dus wees daar alert op. Heb je een ander apparaat maar wel via ons gekocht? Neem dan even contact met ons op.

Zijn jullie in het weekend bereikbaar?

Het kan natuurlijk zomaar gebeuren dat iemand de email leest in het weekend. Maar in de regel zijn we bereikbaar van maandag-vrijdag 9:00-17:00.

Ik heb bij jullie besteld maar ik heb nog niets ontvangen, wat nu?

Als je in je Eigen Omgeving onder Bestellingen kijkt, zie je de track and trace. Vaak kan je daaruit opmaken wanneer je bestelling aankomt .Is het dan nog niet duidelijk? Neem dan even contact met ons op: B2B@moyeecoffee.com of 020 261 8377.

Wat zijn jullie levertijden?

Voor 14:00 besteld, volgende dag in huis. Behalve op vrijdag en in het weekend, dan wordt je bestelling op dinsdag geleverd.

Ik heb een vraag over een factuur, bij wie kan ik terecht?

Stuur dan een mail naar finance@moyeecoffee.com, dan wordt je het snelst geholpen.

Ik ga van baan wisselen, wat nu?!

Geen zorgen, stuur ons maar een mailtje met de nieuwe contactpersoon en dan pakken wij het verder op!

Wat kunnen we allemaal via jullie bestellen?

Bijna alles wat met koffie te maken heeft kan je via ons bestellen, van machines t/m roerstaafjes. Onder het kopje ‘bestellen’ zie je alle producten die wij kunnen leveren.

Kunnen jullie ook een barista training geven?

Ja, dat kan zeker. Mail onze barista Bart (bart@moyeecoffee.com) voor meer informatie.

Organiseren jullie ook koffie tastings?

Koffie tastings kunnen we regelen, proef de verschillen tussen de Ethiopische koffies en de Colombiaanse koffies. Mail Justine (b2b@moyeecoffee.com) voor meer informatie